Over Partin

Wereldburgerschap is de internationale dimensie van betrokkenheid bij de samenleving. De sector PI (Particulier Initiatief) bestaat uit zelfstandige actoren die mondiaal burgerschap vertalen in het verbinden van capaciteiten (kennis, ervaringen en vaardigheden) hier, daar en hier én daar.

Bijna al deze Nederlandse goede doelen zijn kleine, minder bekende vrijwilligersorganisaties, die op allerlei vlakken geweldig werk leveren. Vaak zijn het super-innovatieve clubs die hele specifieke projecten opzetten waar grote organisaties niet aan toekomen. De bijdrage die al die kleine vrijwilligersorganisaties leveren is van onschatbare waarde. Zeker binnen de sector ontwikkelingssamenwerking.

Vaak ook omdat de kleine organisaties maar heel weinig kosten maken. Ze hebben echter geen landelijke naamsbekendheid en opereren lokaal. Daardoor zijn ze moeilijker te vinden. Partin is de brancheorganisatie die samen met haar leden deze Particuliere Ontwikkelingsorganisaties (PI) erkenning geeft door het bieden van het platform kleinegoededoelen.nl met onder andere een uitgebreide toolkit.

Ook vertegenwoordigt Partin haar leden in het land van wet- en regelgeving. Maar niet minder belangrijk, Partin faciliteert ook ontmoetingen tussen PI en het delen van kennis. De Partindag is al 10 jaar een begrip. Elk jaar komen meer dan 300 betrokken wereldburgers bijeen.
Samen kunnen we meer. Samen doen we meer…

De kracht van burgers verbindt wereldwijd mensen. Daar staat Partin voor!

Ook lid worden? Ga naar https://partin.nl/lid-worden/